Over

Lees meer over Caritas Sint Willibrordus.  

 Naamswijziging per 1 januari 2023

Vanaf 1 januari 2023 hebben wij onze naam veranderd. Heetten we eerst PCI  (Parochiële Caritas Instelling) Sint Willibrordus, vanaf deze datum noemen we ons Caritas de Liemers. Voor deze  werknaam is bewust gekozen omdat de naam Caritas van oudsher een bekend klinkende naam is en er daardoor meer deuren voor ons opengaan.
Wel zullen we de officiële naam, PCI Sint Willibrordus, handhaven in officiële stukken, wanneer dat nodig is.

Caritas De Liemers
De Liemers is het gebied tussen Arnhem en de Duitse grens. Omsloten door de Rijn, het Pannerdensch Kanaal, de IJssel en de Oude IJssel, met de heuvels van de Veluwe en Montferland op fietsafstand. En ergens in het verleden is besloten, dat ook Doesburg bij Caritas De Liemers behoort. Een aanwinst, het is een prachtig vestingstadje!
U ziet het, het is letterlijk een divers landschap. Dat betekent ook, dat de inwoners divers zijn en dat we hier kunnen spreken van een figuurlijk divers landschap. Daarom zijn onze 13 werkgroepen van vitaal belang. Zij kennen hun eigen dorp of stad, hun eigen inwoners en weten daarom ook van de wensen en behoeften die er leven Onze werkgroepen worden breed ondersteund door het regio bestuur. Het RB (regio bestuur) faciliteert door middel van:

* de benodigde scholing
* onderlinge contactmomenten
* ondersteuning bij de financiën
* ondersteuning bij PR en communicatie

Samenwerking
Er komen altijd hulpvragen op ons af die wij zelf niet kunnen oplossen. Andere clubs zijn vaak gespecialiseerd in een bepaalde doelgroep en daar maken wij graag gebruik van.

Wij werken samen met en geven financiële ondersteuning aan:
* Voedselbank Duiven-Westervoort
* Voedselbank Zevenaar
* Vluchtelingenwerk Duiven-Westervoort
* Vluchtelingenwerk Zevenaar

*Caleidoz Rijnwaarden

Solidariteitsfonds Rijnwaarden
Bureau SUN Liemers-Achterhoek
Stichting Schuldhulpmaatje Duiven Westervoort
Stichting Leergeld de Liemers
Braamhuis Zevenaar
Inloophuis De Herberg Westervoort

Over

Caritas de Liemers, verleent hulp op allerlei manieren.