Soms hebben we moeilijke en zware gesprekken, maar soms ben je gewoon even Sinterklaas of de Kerstman. Deze foto is van een klant die anoniem wil blijven, want zij schaamt zich dat het nodig is. Haar verhaal en deze foto mocht Astrid wel delen.

De klant
Deze mevrouw is alleenstaande moeder van 3 kinderen, (16,14 en 7) waarvan de oudste een verstandelijke beperking heeft.
De middelste van 14 poept nog regelmatig in de broek en het kost haar veel extra werk.
Mevrouw heeft zelf een fysieke beperking waardoor haar arm niet altijd doet wat die moet doen.

Astrid Verheijen en Wendela van der Meiden waren samen bezig om voor de kinderen wat extra dingen (vooral winterkleding en schoenen) te regelen via het Kinderfonds.

Mevrouw vroeg heel timide of er ook iets voor haar was, zij is het afgelopen jaar ruim 55 kilo afgevallen en had geen passende kleren meer (vooral ook ondergoed) en ook geen budget om dat aan te schaffen.

Caritas Zevenaar
Wendela heeft Caritas Zevenaar aangeschreven en afgelopen vrijdag kreeg Astrid namens Caritas 10 bonnen van de Hema van 25 euro per stuk. Bedoeld dus om de nodige (onder)kleding voor mevrouw aan te schaffen.

Vandaag heeft Astrid haar deze overhandigd en bijgaande foto gemaakt.

Mevrouw vroeg nog of zij van die bonnen ook extra ondergoed voor haar middelste kind mocht kopen, want die moest zich vaak verschonen wegens ongelukjes. Tuurlijk mocht dat.

Linda Foundation
Verder heeft Astrid voor mevrouw ook nog een gratis weekend weg met haar jongste zoon weten te regelen via de Linda Foundation. Het jongste kind is 7 jaar en mevrouw gaat binnenkort een weekendje met het kind op stap naar een Stay OK in Nederland. Reiskosten, logies en eten worden allemaal betaald. Mevrouw wist niet hoe ze ons bedanken kon, zo blij was ze.

En daar voelde Astrid zich weer enigszins bezwaard onder. Want hoe mooi is het om iemand op een voor ons simpele manier iets positiefs mee te geven in het leven.

Mevrouw kan op dit moment (nog) niet werken vanwege haar lichamelijke klachten, maar gesteund door de RSD, gaat zij wel nadenken over haar (on)mogelijkheden op de arbeidsmarkt op termijn. Zij gaf aan zich door deze ondersteuning zo gesteund te voelen, dat zij graag weer wat wil gaan doen. Anders gezegd: zij heeft weer perspectief gekregen.

 

Over

Caritas de Liemers, verleent hulp op allerlei manieren.