De kerken zijn weer terug in de armoedebestrijding.

Dat concludeerde het weekblad Trouw onlangs in een uitgebreid artikel. Eeuwenlang speelde kerken en liefdadigheidsinstellingen een belangrijke rol bij de armoedebestrijding. Sinds het begin van de 20 ste eeuw is die rol geleidelijk teruggedrongen. De overheid ontwikkelde geleidelijk aan een sociaal beleid en legde dat vast in wetgeving.

Zeker sinds WOII is de rol van de overheid steeds dominanter geworden. Nu, anno 2023, ziet het er naar uit dat de overheid niet langer in staat of bereid is om het bestrijden van de armoede tot een prioriteit te maken. Het sociale vangnet vertoont steeds grotere gaten. Kerken en andere instellingen proberen nu die gaten te dichten.

Lees hier het volledige artikel…….

De kerk is helemaal terug als armoedebestrijder. ‘De overheid slaat geen arm om je schouder’

Over

Caritas de Liemers, verleent hulp op allerlei manieren.