Zevenaar, 26 oktober 2022

Van; Ans Gasseling, inkomend voorzitter
Aan: PCI werkgroepen en bestuur

Beste mensen,
Als inkomend voorzitter heb ik in oktober een aantal mensen en organisaties bezocht om onze PCI bij hun onder de aandacht te brengen en kennis te maken. Dat wil ik graag met jullie delen!

11 oktober; Netwerkcafe Westervoort in de Liemerije
Lunchbijeenkomst met veel zorgprofessionals. Er werd een korte voordracht gehouden over het thema eenzaamheid. Ik sta nu ingepland om de volgende bijeenkomst iets te vertellen over de PCI. Ook nog gesproken met een heer, die in het bestuur van een ouderenclub zat met 230 leden. Hem op de PCI Westervoort geattendeerd voor een mogelijke bijdrage.

12 oktober; gesprek met voorzitter PCI Zevenaar, Kees de Leuw
Goed gesprek. Kees wist me veel te vertellen over de historie van de PCI in Zevenaar, wat mij natuurlijk een stuk wijzer maakte! Kees was blij met de nieuwe ideeën en is bezig om 2 nieuwe leden voor de werkgroep aan te nemen.

Donderdag 13 oktober; kledingbank Didam
Hier samen met Theo Nass, onze penningmeester,  naar toe geweest. Mensen kunnen via de Voedselbank of de Gemeente worden doorverwezen naar de Kledingbank. Men maakt hiervoor dan een afspraak van een uur en dan worden ze tijdens dat uur door 2 vrijwilligers geholpen en geadviseerd. 40% van hun clientèle komt uit Zevenaar en Duiven, vandaar dat wij belangstelling hadden. Wij waren erg onder de indruk van het werk van deze 40 vrijwilligers, de kwaliteit van de kleding en de artistieke inrichting van de winkel en hebben voor dit jaar een mooie bijdrage kunnen doen.

Op deze dag ook de PCI deelname aan de Mantelzorgmarkt in het gemeentehuis in Zevenaar op zaterdag 12 november besproken met Willeke van Aken, directeur van Hulp in Gelderland. Wij zijn er (gratis!) met een kraam vertegenwoordigd om onze PCI onder de aandacht te brengen. Mocht iemand de mantelzorgmarkt willen bezoeken, meld je dan aan bij Caleidoz, de welzijnsorganisatie van Zevenaar. De deelnemers met hun kraampjes bieden niet alleen ondersteuning aan de Zevenaarse bevolking maar ook in de Liemers. Voor de locale PCI een mooi moment om kennis te maken of om de banden aan te halen met de mensen en hun organisaties. Altijd handig dat je weet wat er al is en met wie je zou kunnen samenwerken!

Dinsdag 18 oktober; koffie met pastoor Tanh gedronken
Ik kende de pastoor vaag en gezien de relatie tussen parochie en PCI leek het me een goed om nader kennis te maken.
Ik was toch op het secretariaat, meteen de nieuwe folder meegenomen en met Mariannen van de Waterschoot de PR besproken.

Woensdag 19 oktober; armoedeplatform in gemeentehuis Zevenaar
Samen met Theo Nass hier naar toe geweest. Mensen van de gemeente, woningbouworganisaties, voedselbank, bewindvoering, RABObank enz. waren hier aanwezig. Niets concreets uitgekomen, ze weten nu wel dat we er zijn!

Donderdag 20 oktober; bij Stichting noodverband
Zoals jullie op de foto zien, overhandig ik hier een cheque aan de stichting Noodverband. Een club medische zorgverleners, die mensen in nood op medisch vlak ondersteunen. Op de foto voorzitter en huisarts Brugman uit Zevenaar. In dit gesprek met de stichting aangegeven, dat we zeker openstaan voor individuele aanvragen. Daar komt dan zeker een vervolg op!

 

Over

Caritas de Liemers, verleent hulp op allerlei manieren.